Ainutlaatuinen koru tilaustyönä

Sinulla voi olla jo hyvinkin valmis idea tilaustyönä tehtävään koruun. Voit piirtää kuvan tai tuoda tullessasi kuvia tuotteista/muodoista joista pidät. Välttämättä sinulla ei tarvitse olla ideaa laisinkaan. Suunnittelemme yhdessä tuotteen, asioit koko prosessin ajan niin korun suunnittelijan kuin tekijänkin kanssa, kultasepän kanssa ilman välikäsiä.

Raaka-aineena tilauskoruissa käytetään pääasiassa 585 ‰ tai 750 ‰ keltakultaa ja palladiumvalkokultaa sekä 925 ‰ hopeaa.

Koruissa käytettävät timantit ovat laatuluokitukseltaan pääasiassa W/Vs:sää tai TW/Vs:sää. Tutustu laatuluokituksiin Suomen kultaseppien liiton sivuilta: www.suomenkultaseppienliitto.fi tai www.timantit.com.

Näin tilauskorun suunnittelu ja valmistus etenee

 1. Ideasta on hyvä lähteä liikkeelle. Yhdessä kultasepän kanssa suunnitellen mielikuvituksellisetkin ideat muuttuvat kauniin korun muotoon. Suunnitteluvaiheessa saat korusta suuntaa-antavan hinta-arvion.
 2. Kun malli on tiedossa, on aika valita koruun mahdollisesti käytettävät jalokivet, minkä jälkeen tarkemman hinta-arvion tekeminen on helpompaa.
 3. Tarvittaessa sinut pyydetään korun valmistusvaiheessa ”välisovitukseen”. Erityisesti, kun kyseessä on sormus on mitoitus tärkeää.
 4. Lopputyöstön ja mahdollisten kaiverrusten tekemisen jälkeen valmis koru luovutetaan käyttö- ja huolto-opastuksen kera. Mikäli tuotteessa on käytetty timantteja, saat mukaan asianmukaisen timanttitodistuksen.

Romukullasta hyvitystä

Mikäli sinulla on romukultaa (kelta- tai valkokultaa), korun voi teetättää siitä. Myös asiakkaan omat kivet on mahdollista kierrättää uuteen tuotteeseen.

Tilauskorujen toimitusajoista

Tilaustöitten osalta jonotusaika on kuukaudesta ylöspäin: Ota mahdollisimman pian yhteyttä niin saan työn kalenteriin omalle paikalleen. Itse työn tekemisessä ei siis kestä kuukautta (tai enemmän) vaan muita töitä on jo jonossa. Valmistan tuotteet saapumisjärjestyksessä mutta jos sinulla on kiire niin kannattaa kysyä tilannetta.

Korutuunaus – vanhat korut uusiokäyttöön

Vanhoissa koruissa on usein osia, esimerkiksi kivet, joita voidaan käyttää uuden korun valmistamisessa – tai toisinpäin: vanhoja koruja voidaan ehostaa lisäämällä niihin uusia osia.

Vanhasta sormuksesta voi tehdä vaikkapa kaulakorun tai kaulaketjusta ranne- tai nilkkaketjun. Parinsa kadottaneesta korvakorusta voi tuunata riipuksen. Tarkistamme vanhojen korujen kunnon huolellisesti aina ennenkuin alamme tekemään tuunauksia. Tuunata ei kannata jos esimerkiksi sormuksen istutukset ovat kuluneet, kivet menneet rikki tai ketjujen lenkit ovat jo puhki.

Vanhan korun tunnearvo talteen

Korjauskelvoton mutta tunnearvoltaan merkityksellinen koru voidaan hyödyntää vaikkapa uuden korun osana, tai sitä voidaan käyttää mallina uuden korun tekemisessä.

Ota siis vanhat korut mukaasi ja tule kultasepän pakeille

Korujen korjaus ja huolto

Vuosien saatossa olemme erikoistuneet tilaustöitten ja oman malliston tekemiseen. Teemme pienessä mittakaavassa myös korujen korjauksia.

HUOM! Toistaiseksi emme ota korujen korjaustöitä vastaan.

Saat korun korjauksesta aina kustannusarvion ennen työn aloittamista.

 • Puhdistukset ja kiillotukset
 • Kivien kiristykset ja vaihdot
  • Uudet kivet kadonneiden tilalle
  • Korujen vuosihuolto
 • Kone- ja käsinkaiverrukset esim. sormuksiin yms.
 • Kaiverrusten poistot
 • Sormusten koonmuutokset
 • Ketjujuotokset
 • Lukkojen vaihdot; hopea ja kulta
 • Lukkolenkkien tai muiden avolenkkien juotos myös asiakkaan omiin ketjuihin
 • Varaosat: esim. korvakorujen kannat ja koukut
 • Puhdistusaineiden myynti kotikäyttöön; opastus korujen kotihuoltoon ja säilyttämiseen